Ten Raede Groep & Café Buddingh

Buddingh en Ten Raede

“Wij waren in 2006 voor ons restaurant in Ridderkerk op zoek naar een accountant die affiniteit had met kleinere mkb-ondernemingen. Ten Raede Groep kwam toen al snel in beeld. In 2018 hebben we ons restaurant verkocht om Café Buddingh in Dordrecht over te nemen. Het hele financiële proces daaromheen heeft Ten Raede Groep toen begeleid. Ze zijn als het ware met ons meeverhuisd.”  

Engeline en Carlo van Ast runnen Café Buddingh sinds 2018. Sinds die tijd staat de Dordtse horecagelegenheid in de boeken bij Ten Raede Groep. Maar de relatie tussen het ondernemersechtpaar en Ten Raede bestaat al veel langer. Want ook met hun restaurant in Ridderkerk waren Engeline en Carlo al klant van Ten Raede.

Hun restaurant in Ridderkerk verkochten ze om Café Buddingh in Dordrecht te kunnen starten. De toevoeging “Café” is bewust gekozen. Engeline licht toe: “Bij ons zijn ook bezoekers, die vanaf het station naar de binnenstad wandelen, welkom voor een kop koffie met zelfgemaakte taart.” Maar Café Buddingh is meer. Daarvan getuigt bijvoorbeeld de populaire Buddinghplank voor bij de borrel, met onder andere mini-hamburgers en -spareribs. En je kunt er goed eten. Van de uitsmijter bij de lunch tot een driegangen menu à la carte. Een heel toegankelijke zaak dus – ook voor gezelschappen – die plaats biedt aan 80 tot 100 gasten.

Korte lijntjes

Engeline en Carlo hebben rond de 15 personeelsleden, waarvan 10 vast en gemiddeld 5 oproepkrachten. Carlo is verantwoordelijk voor de keuken, Engeline doet de dagelijkse boekhouding. Het paar heeft de financiële administratie, salarisadministratie en belastingzaken ondergebracht bij Ten Raede Groep. “Ik heb het meest contact met Monique Madlener; zij is financieel analist en verwerkt alles netjes voor mij”, vertelt Engeline. “De lijntjes zijn kort. Als wij een factuur binnenkrijgen op onze administratiemail, wordt die meteen doorgezet in de exact-online-boekhouding. Als Monique dan nog iets mist, een betalingsbewijs bijvoorbeeld, stuurt ze een berichtje in de app op mijn telefoon.” Die manier van werken bevalt goed. “Voorheen moest ik naar mijn kantoor om op de computer de boekhouding te openen. Nu kan ik alles heel snel via de app regelen.” Persoonlijk contact is er ook. “Ik spreek Monique gemiddeld eens in de vijf à zes weken, en dan is ze oprecht geïnteresseerd.”

Meeverhuisd

Engeline en haar man zijn al sinds 2006 klant van Ten Raede Groep. “Wij zijn een kleine mkb-onderneming en waren op zoek naar een accountant die daar affiniteit mee had. Mijn schoonvader zat al bij Ten Raede, dus de keuze was toen snel gemaakt.” Mkb-adviseur Barry de Visser heeft het hele financiële proces rond de overname van Café Buddingh en de verkoop van hun vorige restaurant begeleid. Engeline: “Ten Raede is als het ware met ons meeverhuisd.” Helaas deed nog geen anderhalf jaar later corona zijn intrede. “Dat was heel spannend; alles was toen zo onzeker. Maar we konden Barry altijd bellen, hij leefde echt met ons mee. Dat is zeker in zo’n periode wel heel fantastisch.”

Empatisch

“Ik ben hartstikke tevreden over Ten Raede Groep, vooral het toegankelijke karakter en de persoonlijke aanpak spreken ons erg aan. De mensen die er werken zijn heel empatisch.” Engeline zou Ten Raede dan ook zeker aanbevelen bij collega-ondernemers. “Sterker nog, degene die mijn taken heeft overgenomen in ons vorige restaurant, heeft alles door laten lopen bij Ten Raede. Dat was toen natuurlijk gemakkelijk. Maar ze zit er nog steeds, dus het zal ook wel goed bevallen.”

 

Delen:

Meer nieuws

Wat is een financiële planning?
Eindejaarstips 2023
Welke verzekeringen heb je als ondernemer nodig?
Dit komt er kijken bij het overnemen van een familiebedrijf
Waar moet je op letten als je onderneming groeit?