Ten Raede Groep & Bahlmann Mode

Ten Raede Groep & Bahlmann Mode

“Als ik bel met een vraag, heb ik vaak dezelfde dag nog antwoord”

Bahlmann Mode is een begrip in Dordrecht en omstreken. Wie kent de prachtige modezaak aan de Voorstraat nou niet? Inmiddels is de zaak in handen van de 3e generatie Van Buchem. Eigenaar Kees: “Mijn opa nam de winkel toentertijd over van de familie Bahlmann. Ook die familie had de zaak al een aantal generaties in handen.” 

Bahlmann Mode is sinds 2021 klant van Ten Raede Groep. Tot die tijd nam Bahlmann Mode de boekhouding voor haar eigen rekening en liet het de jaarcijfers en -verslagen optekenen door een accountantskantoor. “We hadden vroeger meerdere mensen op kantoor voor de boekhouding”, legt Kees uit. “Door de digitalisering nam het aantal boekhouders door de jaren heen af. Op een gegeven moment hadden we nog één boekhoudster in dienst. Toen zij na meer dan 40 jaar dienstverband met pensioen ging, besloten we ons te gaan oriënteren op het uitbesteden van de boekhouding.”

 

Kees kent Ten Raede Groep al jaren, via-via. Kees: “Ik woon zelf in Breda, dus rijd ook nog eens dagelijks langs het kantoor van Ten Raede. Op een dag besloot ik Mo te bellen. Hij zat bijna bij me aan tafel voordat we het gesprek afrondden!” Die snelheid van schakelen zet meteen de toon voor de samenwerking. Kees: “Ik werk heel prettig samen met Ten Raede Groep. Als ik bel met een vraag, heb ik vaak nog dezelfde dag antwoord. In ieder geval krijg ik reactie dat ze ergens mee aan de slag gaan. Eén keer per maand komt Arto hier langs. Dan praten we de boekhouding door, kijken we naar de lopende zaken en trekken we zaken glad waar nodig. Ik heb altijd het gevoel dat alles onder controle is; dat is prettig.”

In het begin van de samenwerking hield Kees de jarenlange samenwerking met een groot accountantskantoor voor de zekerheid nog aan. “Maar het liep met Ten Raede Groep zo goed dat ik dit jaar heb besloten om ook het afhandelen van de jaarcijfers en -verslagen daar onder te brengen. Alles ligt nu bij één partij. Dat is erg praktisch, natuurlijk.” Naast het voordeel van ‘één partij voor alles’, vindt Kees de betrokkenheid van Ten Raede Groep een groot pluspunt. “Ten Raede Groep is heel betrokken bij alles wat we doen”, licht Kees toe. “Ze denken proactief mee; geven gevraagd en ongevraagd advies. Daar waar ik bij grote kantoren nog weleens het gevoel had een nummer te zijn, is dat hier volledig omgekeerd. We worden gezien en wordt naar ons geluisterd. Het is erg prettig samenwerken met Ten Raede Groep.”

Delen:

Meer nieuws

Wat is een financiële planning?
Eindejaarstips 2023
Welke verzekeringen heb je als ondernemer nodig?
Dit komt er kijken bij het overnemen van een familiebedrijf
Waar moet je op letten als je onderneming groeit?