Welke verzekeringen heb je als ondernemer nodig?

Welke verzekeringen heb je als ondernemer nodig?

Als je als ondernemer aan de slag gaat, is het belangrijk om voldoende aandacht te besteden aan je verzekeringen. Je wilt namelijk niet voor onverwachte kosten komen te staan die je bedrijf in gevaar kunnen brengen. Maar welke verzekeringen zijn nu echt noodzakelijk? In deze blog zetten we de belangrijkste verzekeringen voor ondernemers op een rij.

1. Aansprakelijkheidsverzekering

Een van de eerste verzekeringen waar je als ondernemer aan moet denken, is een aansprakelijkheidsverzekering. Deze verzekering dekt schade die jij of je medewerkers veroorzaken tijdens het uitoefenen van je werk. Denk bijvoorbeeld aan materiële schade of letsel. Met een aansprakelijkheidsverzekering ben je beschermd tegen eventuele claims en kun je met een gerust hart aan de slag gaan.

2.Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Voor sommige beroepen is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering ook geen overbodige luxe. Deze verzekering dekt namelijk specifiek schade die ontstaat door fouten of nalatigheden in je werk. Als bijvoorbeeld blijkt dat je verkeerd advies hebt gegeven of een fout hebt gemaakt met grote financiële gevolgen, kan een beroepsaansprakelijkheidsverzekering je behoeden voor hoge kosten.

3.Inventaris- en goederenverzekering

Als je als ondernemer een bedrijfspand hebt en daar spullen in hebt staan, is het verstandig om een inventaris- en goederenverzekering af te sluiten. Deze verzekering dekt schade aan je inventaris en goederen door bijvoorbeeld brand, inbraak of waterschade. Op die manier kun je snel weer aan het werk na een vervelend incident.

4.Zakelijke autoverzekering

Heb je een auto van de zaak? Dan is het belangrijk om deze goed te verzekeren met een zakelijke autoverzekering. Deze verzekering verschilt van een particuliere autoverzekering omdat hij specifiek is afgestemd op de risico’s en behoeften van jou als ondernemer. Zo ben je ook verzekerd tijdens zakelijk gebruik en kun je onbezorgd de weg op.

5.Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Als zelfstandig ondernemer ben je niet automatisch verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid. Daarom is het verstandig om zelf een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten. Deze verzekering keert een uitkering uit als jij door ziekte of een ongeval niet meer kunt werken. Op die manier kun je je inkomen op peil houden en financiële problemen voorkomen.

Conclusie

Als ondernemer is het essentieel om de juiste verzekeringen af te sluiten om jezelf en je bedrijf te beschermen tegen eventuele risico’s.

Door goed verzekerd te zijn, kun je met een gerust hart ondernemen en de focus leggen op het succes van je bedrijf. Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste verzekeringen? Onze risicospecialisten, Gerben en Wilma, staan voor je klaar! Neem contact met ons op via 078 6311 366 of assuraede@tenraede.nl.

Delen:

Meer nieuws

Wat is een financiële planning?
Eindejaarstips 2023
Welke verzekeringen heb je als ondernemer nodig?
Dit komt er kijken bij het overnemen van een familiebedrijf
Waar moet je op letten als je onderneming groeit?